18 февраля 2023

Лєкара та Плантафіт новітні фунгіциди проти хвороб на основі триходерми, псевдомонад та комплексу рістстимулючих бактерій, концентрати

Новинка на ринку Українських біопрепаратів по захисту рослин від хвороб, для стимулювання росту, інокуляції насіння зернових, бобових, овочевих, насіннєвих культур Плантафіт на Лекара. Препарат Лекара на основі грибів роду Триходерми та Плантафіт на основі бактерій псевдомонад аналог Гаупсина. Містить оригінальні зареєстровані штами мікроорганізмів, які виконують фунгіцидну та інсектицидну дії. Норми витрат для проливу грунту від 20 мл на 10 л води. Термін зберігання до 12 місяців

18 февраля 2023

ПОЧВО грунтовий інсектицид на основі хижих грибів Metarhizium Anisopliaie та Beauveria Bassiana

ПП “Біотех Актив” м. Харків

Використання біопрепаратів на основі ентомопатогенних грибів проти ґрунтових шкідників.

Личинки та імаго комах є невід'ємною частиною агробіоценозу, але вони приносять господарям чимало клопоту. Багато видів шкідників пошкоджують сільськогосподарські культури. Людство вже понад 50 років інтенсивно використовує хімічні засоби захисту рослин, тим самим у шкідників з'являється звикання і ці препарати вже не діють при малих дозах, тому згодом треба збільшувати дози внесення, а це вже більше навантаження на грунти і рослини. Хімічні препарати погіршують грунти, на яких вирощуються культури, забруднюють водойми, шкодять здоров'ю людей та є небезпечними для бджіл, риб та земноводних.

Природними регуляторами чисельності шкідників є ентомопатогенні мікроорганізми, в тому числі хижі гриби. Біологічний ґрунтовий інсектицид "ПОЧВО", створений на основі грибів Metarhizium anisopliae, Beauveria bassiana та органічної сировини, застосовується для захисту рослин від фітофагів-комах, боротьби з личинками та імаго шкідників, як добриво, а також як стимулятор росту рослин. Пригнічує збудників грибкових хвороб рослин Didymella applanata (малиновий опік), Botrytis cinerea (сіра гниль), Fusarium oxysporum (фузаріоз), Rhizoctonia solani (рекітиноз) та інші.

Препарат “ПОЧВО” нового покоління володіє високою активністю проти грунтових шкідників. А саме: західний кукурудзяний жук (діабротика), дротянка, підгризаючі совки, колорадський жук,ковалик, пильщик, хрущ та його личинки, волохата оленка та її личинки, хлібний турун, хлібний жук кузька, кузька посівний, жук красун, ведмедка (капустянка), вовчок,жук медляк, кореневі довгоносики, овочеві мухи, злакові мухи, совки, клопи, терміти, нематоди, хлібна опоміза, пшенична муха, озима муха, хлібний клоп, клоп шкідлива черепашка, пшеничний трипс, хлібна п'явиця, блішки, хлібні блішки.

Відновлює аборигену корисну біоту в ґрунті, тим самим запускає процес самовідновлення корисних поживних речовин та життя грунту.

Механізм дії і сумісність з іншими препаратами:

Маючи високу ферментативну активність, спори гриба проникають через хітиновий покрив у тіло комахи-господаря, в кутикулу, проростають усередині, вбивають комаху протягом декількох днів. Потім з’являється почорніння на тілі померлого шкідника або біла чи жовтувато-зелена цвіль. Спори гриба поширюються всередині ґрунту, заражаючи нових комах. Ефект препарату триває до декількох років.

Препарат сумісний з біопрепаратами, регуляторами росту, інсектицидами та добривами. Не сумісний з хімічними фунгіцидами та фумігантами, біопрепаратами на основі триходерми, тобто за потреби їх треба вносити окремо.

Коли краще застосовувати препарат “ПОЧВО”?

В період проведення весняно-осінніх польових робіт механізованим або ручних знаряддям пов'язаним з фрезеруванням грунту, перекопкою, дискуванням, боронуванням, сівбою із заробленням в грунт протягом доби.

Рекомендації до застосування, змішування тощо.

Сухий препарат дуже добре опудрює насіння. Можно застосувати при сівбі сідератів “зеленого добрива”, змішавши “ПОЧВО” з насінням зручним способом, таким чином одразу захищаємо посіви та вносимо спори грибів рівномірно по ділянці. Безпосередньо в лунки при посадці розсади, кущів, дерев. Замочування в бакових сумішах з добривами, можна розвести водою та пролити грунт, для цього потрібно розрахункову дозу препарату розчинити в необхідній кількості води на ділянку за технологією власника. Або розмішати з сухими добривами та рівномірно розподілити по ділянці з обов'язковою заробкою в грунт протягом доби.

Що можна обробляти біопрепаратом “ПОЧВО” ?

-Ґрунт -Рослини -Насіння -Гній/Компост

Обробку біопрепаратом «ПОЧВО», рекомендується проводити у вечірній час або в похмуру погоду, таким чином виключається пряме попадання ультрафіолетових променів, на діючу речовину в препараті.

Використання біопрепаратів на основі мікроорганізмів - це екологічна альтернатива хімічним системним препаратам-инсектицидам. З огляду на принцип дії, який заключається в регуляції природного балансу розмноження шкідників такими ж природніми мікроорганізмами у складі “ПОЧВО”, ми не завдаємо шкоди на екологічний кругообіг, та м'яко регулюємо наші бажання у згоді з природою. Дяка цьому - екологічно чистий врожай та збережена екосистема вашої ділянки та навколишнього середовища. Всі ці знання дозволяють зробити висновки про економічну доцільність щодо використання біопрепаратів, в тому числі грунтового інсектициду “ПОЧВО”.ПОЧВО